trikolora

Jakým způsobem mohu jako provozovatel potravinářského podniku napomoci při prevenci přenášení epidemie?

Primárně je důležité zaměřit se na informovanost zaměstnanců, proškolení personálu v oblasti dodržování správné hygienické praxe a zajištění odpovídajících zařízení a prostředků pro udržování osobní hygieny na pracovišti. Dále je nutné apelovat na dodržování preventivních zásad a technologických postupů při manipulaci s potravinami, jako např. důkladné tepelné opracování potravin, opatření k zamezení kontaminace potravin apod. S ohledem na aktuální riziko respiračních onemocnění by měla být věnována zvýšená péče a pozornost čištění a dezinfekci prostor i vybavení prodejny. Všem provozovatelům maloobchodních prodejen se doporučuje dezinfikovat nákupní košíky a vozíky po každém použití a kliky nebo madla dveří alespoň jednou za hodinu.

30.3.2020

Nenašli jste co hledáte? Zeptejte se nás.

Zeptejte se

Partneři projektu

potravinarska-komora-logo
peyton-legal-logo
smartly-logo
babacek-logo