trikolora

Jaké postupy by měly být zavedeny ve vztahu k pracovníkům, kteří přicházejí do kontaktu s potravinami?

Po proškolení v oblasti dodržování správné hygienické praxe je nezbytný i následný účinný dohled nad dodržování hygienických zásad ze strany pracovníků (např. pravidelné mytí rukou, zamezení nehygienického chování na pracovišti – kouření, konzumace potravin, kýchání či kašel nad nechráněnými potravinami apod.).  Dále je nezbytné apelovat na pracovníky, aby oznámili onemocnění, které může být přenášeno potravinami, nebo jeho příznaky a na základě toho vyloučit osoby s infekčním onemocněním nebo jeho příznaky ze všech činností, při kterých dochází k manipulaci s potravinami nebo vstupu do prostor, kde se s potravinami manipuluje, z důvodu možné kontaminace potravin.

30.3.2020

Nenašli jste co hledáte? Zeptejte se nás.

Zeptejte se

Partneři projektu

potravinarska-komora-logo
peyton-legal-logo
smartly-logo
babacek-logo